четверг, 22 сентября 2011 г.

Гостинний двір "Старий Хутір" запрошує на майстер-клас!


Як у нас на "Хуторі" варену варили....

Про варенуху, пальонку і запіканку....
У розділі ХІІ "Напитки" відомої книги З.Клиновецької "Страви і напитки на Україні" (1913 р.) є кілька рецептів давніх, смачних, міцних напоїв, серед яких - варенуха, запіканка і пальонка. Всі вони готуються у горщику, в печі. Технологію приготування описано, інгредієнти знайшли, піч натопили...  Та й наварили-напекли варенухи в "Старому Хуторі"!



Добре натопили піч


Підготували всі необхідні інгредієнти і посуд



ягоди, сухофрукти, приправи....

один із горщиків, на запіканку, накриваємо хлібною скоринкою



горщики із вареною і пальонкою накриваємо пергаментом і зверху тістом



всі три горщики добре замазуємо тістом

ставимо в піч...

в печі

готово!!!!
Принагідно запрошуємо УСІХ бажаючих не лише скуштувати варени, пальонки та запіканки, але й взяти участь у їх приготованні. Місце проведення - Гостинний двір "Старий хутір"!!!!

Комментариев нет:

Отправить комментарий