четверг, 5 сентября 2013 г.

Про міжнародний волонтерський табір / On International Volunteer Camp

"Відкриваючи скіфські стежки"
В Опішні  розпочав роботу міжнародний волонтерський табір "Відкриваючи скіфські стежки", який організовує Міжобласна волонтерська організація "СВІТ-Україна" спільно з громадською організацією "ВелоПолтава" та зеленою садибою "Старий Хутір". Волонтери з України, Азербайджану та Італії долучилися до проекту "МАНДРУЙМО ПОЛТАВЩИНОЮ", метою якого є маркування туристських шляхів в Полтавській області.
В Колегіумі-мистецтв відбулася зустріч учасників проекту з місцевими активістами, у рамках якої розглядалися питання розвитку активного туризму, екології та пропагування здорового способу життя. Координатор проектів МВО "СВІТ-Україна" Марія Серветник поділилась досвідом організації міжнародних волонтерських таборів та проектів. Завуч колегіуму Валентина Зубань провела короткий екскурс з історії заснування школи, розповіла про участь вихованців у різноманітних екологічних, туристичних та пізнавальних заходах. Місцевий активіст Андрій Жиденко з власного досвіду розповів про проведення екологічних акцій "Чисті береги". Проект "МАНДРУЙМО ПОЛТАВЩИНОЮ" представив член ГО "ВелоПолтава" Юрій Репало, який повідомив про вже створені та діючі маршрути "Опішнянськими стежками" та "Міські млини", крім цього Юрій наголосив на необхідності створення нових маршрутів, які дозволять відчути та осягнути надзвичайну красу, понуритися у минуле і відчути дивовижну енергетику краю. Також перед присутніми виступила Ольга Откидач, активіст ВЕГО "МАМА-86", яка познайомила з проектом "Зелені території Полтавщини", метою якого є моніторинг зелених зон, та інформування населення з екологічних питань. До розмови долучилася волонтер "СВІТ-Україна" та громадський діяч організації "Молода Просвіта" Ірина Бай, яка розповіла про розвиток зеленого туризму а також про стан велотуризму на Західній Україні. Підсумки даної зустрічі підвів місцевий ентузіаст і активіст Олександр Кудинець, який є головою осередку зеленого туризму в Опішні, а також локальним партнером даного проекту.

Протягом наступних двох тижнів спільними зусиллями було проведено маркування нового маршруту довжиною 32 км, яких пролягає мальовничими місцями – через населені пункти Опішня, Хижняківка, Глинське, Деревки, Вільхове, Міські Млини.
13 липня відбулося відкриття маршруту «Сільськими околицями».
Даний проект підтримали: Телерадіокомпанія "Лтава", ТОВ "Центр Української Культури та Мистецтва", господарський магазин "Дивосвіт" в Опішні, ТМ мінеральна природна столова вода "ЗІНЬКІВСЬКЕ ДЖЕРЕЛО", магазин "ВЕЛОЦЕНТР" в Полтаві, Державна спеціалізована художня школа-інтернат І-ІІІ ступенів "Колегіум мистецтв у Опішні", творче об'єднання "Слобідські ініціативи дозвілля", салон-студія "Лялина світлиця".


Комментариев нет:

Отправить комментарий